Monday, September 9, 2013

Útěchovice

Čtyři dny na chalupě kousek od Pacova s holkama z práce a s dětma. Úplně jiná Vysočina než ta naše. Léto v plném proudu. Přivítala nás bouřka, ale pak už bylo dobře. Na dvoře u bazénu a na pískovišti.Jedno dopoledne dokonce soutěž pro děti! Procházka do lesa a taky celodenní pochod za koupáním v Černém rybníce. Večer povídání u vína. Pro Mikyho to ale byly náročné čtyři dny, neměl tam žádného parťáka na hraní, kluci, co tam byli už pro něho byli moc malí, většinu tvořily holky, a ty ho mezi sebe nechtěly přijmout...Takže o hádky, brekot a někdy i kousání nebyla nouze. Náročné...ale co se dá dělat. Ale dobrá hláška: uviděli jsme v poli boží muka a Miky:ha, reklama na kostel! No tak aspoň je vidět, jak ho vedu:-)

 S holkama jsme se střídaly ve vaření, já jsem měla službu poslední den, takže jsem balila a zároveň pracovala na tajine. Trošku jsem se bála, přece jen jsem poprvé vařila pro pět dospělých a deset dětí, ale snědlo se to, takže dobrý. Po návratu z výletu jsme povečeřeli výborné maso se zeleninou, recept si zde uložím, abych věděla, kde ho hledat.

Omáčka na pečená masíčka 
Výpek, máslo obalené v hladké mouce, bílé vino, kuřecí bujón, oloupaná rajčata 3-4, cibule, česnek, tymián, cukr, sůl, petrželová nať např. 
Pečená zeleninka Mrkev dospod, zakapat olivovým olejem, dále např. petržel nebo pastiňák, brambory, papriky, česnek celé neloupané stroužky, cibule, pár rajčat, pepř, oregáno, drcený kmín, tymián 45 minut péct pod alobalem, nechat dopéct 

Tipy na filmy (kdy?): Starter For Ten, Filth, oboje James McAvoy, ach. A jak jinak, těším se na naše další akce!

1 comment:

Anonymous said...

Kousání :-)