
S holkama jsme se střídaly ve vaření, já jsem měla službu poslední den, takže jsem balila a zároveň pracovala na tajine. Trošku jsem se bála, přece jen jsem poprvé vařila pro pět dospělých a deset dětí, ale snědlo se to, takže dobrý. Po návratu z výletu jsme povečeřeli výborné maso se zeleninou, recept si zde uložím, abych věděla, kde ho hledat.
Omáčka na pečená masíčka
Výpek, máslo obalené v hladké mouce, bílé vino, kuřecí bujón, oloupaná rajčata 3-4, cibule, česnek, tymián, cukr, sůl, petrželová nať např.
Pečená zeleninka Mrkev dospod, zakapat olivovým olejem, dále např. petržel nebo pastiňák, brambory, papriky, česnek celé neloupané stroužky, cibule, pár rajčat, pepř, oregáno, drcený kmín, tymián 45 minut péct pod alobalem, nechat dopéct
Tipy na filmy (kdy?): Starter For Ten, Filth, oboje James McAvoy, ach. A jak jinak, těším se na naše další akce!
1 comment:
Kousání :-)
Post a Comment