Friday, November 30, 2012

Za hranice všedních dnů:-)

Ondrův kamarád pracuje v Centrální evropské bance v německém Frankfurtu, chtěli si spolu zajít na bundesligu, tak nás Ondra vzal s sebou. Bylo to moc fajn... Kluci zvládli dlouhou cestu autobusem do Norimberku a pak dvěma vlaky do Frankfurtu s přehledem (byli jsme vybaveni Sluníčkem, knížkami, křupkami, tyčkami apod. a šlo to). Miky byl už jen dost unavený na posledním přestupu, zakopl na nástupišti, hlasitě se rozplakal a nebyl k utišení, až když mu před námi sedící paní věnovala vánoční papírový domek naplněný perníčky (made in C&A), uklidnil se. Domeček byl pak jeho společníkem po celý pobyt. Kamarád Martin na nás čekal na nádraží, cestou k němu domů jsme se stavili koupit pár věcí k jídlu (já i 20 let po revoluci jsem jak v Jiříkově vidění, když vidím ty výrobky, jiné než u nás:-)). Bylo to tak příjemné vidět večer z okna jinou scenérii. Takže day one: Martin bydlí vedle Holiday Inn(to je ta budova vpravo).
Přes MHD jsme znalci.
Značení je trošku jiné než u nás, to se nám líbí.
Zkontrolovali jsme jim tam metro.
Následovala procházka centrem, s kávou v ruce.
Zašli jsme na oběd do jednoho obchoďáku, v horním patře je samoobslužná restaurace s výhledem na město.
Dobře se tam pozorovali lidi.
Bohužel mě tam silně rozbolela hlava (migréna), musela jsem si vzít prášek, nevěděla jsem, jak zabere, takže nakonec jel Miky taky na fotbal (což se hochům asi moc nezamlouvalo, ale stanou se přece horší věci), já jsem se vrátila s Dominikem domů (rozuměj k Martinovi do bytu, ne do Prahy), trochu se vzpamatovat.
Prášek naštěstí zabral, vše bylo zachráněno, rozhodla jsem se ještě pro procházku městem. Proběhl i rychloshopping v H&M, v knihkupectví a stavila jsem se v apple stóru mrknout se na něco, co si asi brzo nadělím... Strašně moc lidí všude, dejme si všichni pozor, aby nás při tom věčném nakupování taky třeba nevcucla černá díra...
Trošku se mi ten večer vnutili do hlavy Manic Street Preachers se svým "......under neon loneliness, motorcycle emptiness..."

Motorcycle Emptiness - Manic Street Preachers (traducida) from themanicstreet on Vimeo.

TO BE CONTINUED...

3 comments:

Evina K. said...

Jé, centrální banka Frankfurt, tam to znám, sestra tam v blízkosti několik žila.

Evina K. said...

"několik let", mé ruce jsou rychlejší než mé myšlenky, bohužel

Marta said...

neva,ja ti rozumim