Friday, November 23, 2012

U Čápa

Konečně vypadnout ven. Každoroční podzimní sraz s kamarády, tentokrát v penzionu U Čápa v Příchovicích.
Penzion je opravdu moc příjemný, interiér byl navržen Šimonem Cabanem a majitelé rekreačního areálu (hned vedle penzionu je sjezdovka) se dost zasloužili o zvelebení celé obce - podíleli se např. na rekonstrukci kapličky nebo na obnově aleje. Mám ráda ty páteční příjezdy....z člověka tak nějak spadne ten celotýdenní stres a spěch a může si aspoň na chvíli užívat to "sladké nicnedělání" (i když ono s dětma...rozumíme si...) Miky se zadaptoval velice rychle, hned si v pokoji vystavil Paříž, tentokráte v cestovní verzi.
Já jsem se musela kouknout na Vyprávěj (v současné době pro mě snad není většího relaxu) a pak jsem si šla posedět za kamarády do hospody. U Čápa mají ale i úžasnou společenskou místnost. Takhle do ní ráno svítilo slunce
a takhle tam blbly děti.
V sobotu foukal strašlivý vichr z hor, takže jsme sice pouštěli draky,
ale procházku jsme vzdali velice brzy a skončili jsme v místní hospodě. Zkusili jsme to pak ještě jednou, prošli jsme alejí k lesu, ale vážně to nešlo, takže jsme se vrátili do penzionu a po obědě na verandě už jsme nevytáhli paty. Naštěstí tam mají dobře vybavenou hernu pro děti(i s kinem, ale to jsme nevyužili), ale i bez ní by si vystačily se hrou na schovábanou.
Co mě ještě zaujalo: koupelna s vyhřívanou podlahou z oblázků a zasklenými stromy
a knihovna s dřevěnými knihami (ale ve společenské místnosti je i několik polic s těmi opravdovými a nejedná se o špatný výběr)
Večer jsme si s holkama dopřály saunu, možná to někomu přijde divné,ale byla jsem v sauně úplně poprvé. Kéž bych tak mohla chodit častěji! Mělo by se aspoň jednou za měsíc, je to totiž jako by tělo prodělalo horečku, a to je prý zdraví prospěšné. V neděli už bylo líp, zašli jsme si na Hvězdu do hospody na čaj, pak oběd v teple penzionu (za okny bylo tak krásně podzimně zachmuřeně) a zpět do Prahy...Je to hrozný frmol poslední dobou...

2 comments:

Evina K. said...

Foto č. 7 - dotaz? Má ta slečna v ústech doutník nebo co mám vlastně v ústech? Čistě osobní otázka, jelikož já mám na většině fotografií v ústech cigaretu.

Marta said...

Slečna si čistí zuby, slečna už nekouří:-))