Sunday, August 21, 2011

Road trip week - part II, day 1

Ráno pro mě přijela Petra, Marcela nám ještě nahodila pár dobrých tipů z cyklovýletů a vyrazily jsme. Nevěděly jsme kam, jen tak jsme si řekly, že by nebylo marné podívat se do Mikulova, ubytování nikde zamluvené, prostě jen tak, co nám cesta přinese.
Nejdřív nám přinesla jeden z Marceliných tipů - zámek Milotice. Procházka v dešti, pak medovník v zámecké kavárně, prohlídka...Jako už tradičně se mi na prohlídce udělalo na omdlení,to dělá ten zatuchlý vzduch, hodně lidí v malé místnosti...Příště mi asi budou stačit už jen ty zahrady, kavárny a poslech hudby na nádvoří.




Další zastávka - Hodonín. Prohlídka muzea TGM - udělaly jsme si obrázek o jeho životě a díle:-) Ale fakt musím říct, že muzeum je moc pěkně udělané, není zahlcené spoustou informací, spíš byly vybrány Masarykovy citáty, které napomáhají pochopit, o co vlastně ve svém úřadě usiloval.



V radniční restauraci jsme si daly pozdní oběd a vyrazily dál.



Bylo pořád pošmourno, ale nám to bylo vcelku jedno. Dorazily jsme do Mikulova, na informacích nám sdělili, že všechny hotely a penziony jsou na tuto noc už plné...Dostaly jsme seznam ubytování mikulovského i mimomikulovského, v Mikulově jsme si aspoň zajistily ubytování na další noc a volaly jsme a volaly....když už informace skoro zavíraly, podařilo se nám sehnat penzion U Bednářů v nedalekém Pavlově.
Před cestou jsme si daly ještě sendvič v kavárně Dolce Vita na mikulovském náměstí.
Tahle kočička seděla vedle nás.



Po zastávce v Tescu, kde jsme pořídily suroviny na zítřejší picnic, jsme už vyrazily do Pavlova. Pršelo a my jsme jely krásnou krajinou, s výhledem na Nové Mlýny a na zříceniny kolem.Do Pavlova jsme dorazily už za tmy, ubytovaly jsme se a ještě stihly víno ve sklípku.

No comments: