Monday, June 7, 2010

Focus on Leisure

Kamarádi Petra a Smích vymysleli společný víkend v místě zvaném Loučeň.
Až do pátku jsem netušila, že něco podobného vůbec existuje. Bylo konečně nádherně, takže cesta vlakem a autobusem už voněla po prázdninách...Ubytování bylo zařízeno v penzionu U Otomanských. Po smažáku k večeři jsme ale jenom zalezli do pokoje a krásně jsme si všichni tři odpočinuli. Já jsem si moc hezky a dlouze početla.
Na místním zámku byl v sobotu jarmark, tak jsme vyrazili.








Všechno jsem se dozvídala tak nějak průběžně. Např. že v zámecké zahradě je dohromady deset různých labyrintů a bludišť. To bylo něco pro Mikyho. Mohl se vyběhat do sytosti.



Hlavně ten s bazénkem ho dostal, byl jak v tranzu.







U tohodle bludiště



ho hrozně zaujala mapa



Na prohlídku zámku jsem po zralé úvaze šla pouze já.



Interiér zařízený ve stylu třicátých let. Tady možná právě dotelefonoval Raul Schránil a v popelníku na přístroji ještě doutná cigareta:-)




Zatímco Miky spal, pozorovali jsme přes tuhle nádheru, jak se fotí taková opravdová svarba, zatímco Miky spal.



Ještě jsme byli na dětském divadýlku (Mikyho už to začíná interesovat), dali jsme si oběd, Miky asi tak stokrát oběhl bludiště s bazénkem, ale pak už jsme potřebovali trochu toho klidu v lese.



Došli jsme až k tomuhle tajemnému místu s vyschlou studánkou. Je to prý věnováno Bedřichu Smetanovi, který na sklonku života pobýval v nedalekých Jabkenicích.



Miky snědl svou první zmrzlinu.



Podvečer v parku, Miky a Matěj běhají po bludišti.



Skupinové foto dětí.



Večer až v noci jsem si po dlouhé době dala na zahrádce pivo.
Ráno jsme ukecali pana vrátného v parku, ať nás tam ještě chvíli pustí, než nám pojede autobus. Byl tam krásný nedělní klid.

Kavárenští povaleči.



No a aby toho nebylo dost, zaběhla jsem ještě s Mikym po návratu do Prahy na piknik v Heroldových sadech u příležitosti prvních narozenin malého Felixe. Mikyho tam chytla docela divoká, házel vším včetně koulí na petanque, políval mě džusem a neustále odbíhal na hřiště na opačné straně parku, takže se moje přítomnost na akci smrskla na bleskové uzobávání si nabízených pochoutek a prohození pár nesouvislých vět:-)



Tak ještě jednou happy birthday!

2 comments:

Alena said...

No vida - a příště ještě do ZOO Chleby na volně běhající prasátko a tygříka, do Bobnic na zmrzku a k nám na kafe;)

Marta said...

Takže bydlíte někde poblíž?