Sunday, December 19, 2010

Rebel bez příčiny

Ve čtvrtek jsem v rámci každoročního předvánočního promítání promítla děckám z pomaturitního film Rebel bez příčiny.
Nejdřív jsem na tabuli nalepila toto foto



a zeptala se, jestli tuší, co by to mohlo být za herce. Tušila jsem, že asi tušit nebudou, ale jejich odpověď mě fakt docela pobavila. "Jó, to je ten Brandon z Beverly Hills!" "Nebo vlastně ne, to je Dylan z Beverly Hills!" Tak už jsem je dál netrápila, vysvětlila, kdo to teda je (James Dean, kdybyste nevěděli:-)) a promítla jim ještě pár fotek, aby viděly, jakej to byl fešák.






Docela jsem se bála, jak tenhle film z roku 1955 přijmou, ale myslím, že se jim snad i líbil. Za úkol měly zodpovědět pár otázek k zamyšlení, ale moc jich to nepřineslo, zkusím to z nich ještě nějak dostat.
Uprosřed filmu je hádka mezi hlavní postavou Jimem Starkem a jeho rodiči, tak tu jsem jim připravila nejdřív jako gap-fill, zaměřený hlavně na jednoduché, ale velice užitečné fráze jako např. It doesn´t matter, I don´t care, Go ahead apod.
Po vyplnění cvičení si scénku zkusily i přehrát.
Na YouTube jsem tuhle část nenašla, ale našla jsem velice roztomilou věc, a to sice Jamese Deana, Nataliii Wood a Sala Minea, herce ve třech hlavních rolích při tzv. screen testu.



Je smutné, že všichni tři zemřeli tragicky a mladí. James Dean ve 24 letech při automobilové nehodě, Natalie Wood se utopila ve 43 letech a Sal Mineo byl ve 37 letech ubodán neznámým vrahem.

4 comments:

thora said...

Brandon from BH! LOL! Thank you for the lovely post and beautiful pictures.
We talked about Greta Garbo the other day and my daughter (18) asked who it was. Certainly not someone from Dr. House.

Evina K. said...

Fakt, ani jeden se nechytl? To mne překvapubej, ach jo, holt už asi také stárnu. :-)

Evina K. said...

Překvapuje, mělo být. :-)

Marta said...

Vsak ja si taky prijdu jak stara vykopavka, onehda jsem jim rekla, ze jsem byla na koncerte Rolling Stones,si asi v duchu tukali na celo:-)