Wednesday, October 27, 2010

Podzimní knižní veletrh

Další podzimní tradicí je návštěva Marcely v Lípě během konání knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě.
Vypravili jsme se tam v sobotu ráno. Cestou do KD Ostrov musel Mikuláš ještě stihnout všechny vláčky odjíždějící z havlbrodského nádraží kolem desáté hodiny a poslat po splavu pár lodiček asi až do moře.
Na Ostrově bylo tradičně strašně narváno, Mikymu se tam moc nelíbilo (nanejvýš tak "živý" kocour od Fragmentu), a tak ani letošní úroda nebyla tak bohatá jako v předešlých letech. Nicméně, pro sebe jsem ukořistila Výchovu kluků, pro Mikyho knížku Ivanka se sama myje. Miky se totiž myje velice nerad, o mytí hlavy nemluvě. Knížka měla sukces, čteme ji teď v podstatě furt, Mikyho postoj ke koupání však zatím nezměnila. Nezbývá než čekat a doufat.
Přes park jsme se pak prošli na zrekonstruované náměstí (ty stromy tam chybějí...)a poobědvaly v pizzerii. Miky tuto část programu prospal...
Odjezd odpoledních vláčku naštěstí zaregistroval, to by byl pěknej škandál, kdyby ne...
Večer jsme taky už skoro tradičně hráli společně s bratrem Vítem hru Aktivity a pak ještě do pozdních nočních hodin intenzivně debatovaly.
Nedělní procházka kolem Lípy pak byla taková trochu smutná a unavená.

Photo courtesy of Marcela:-)

Marcela mi přivezla tři filmy. Na Closer jsem měla chuť hned v neděli, na Jamese Deana hned včera a In America je opravdu srdcerváč, takže ten dnes ne... Takže už zase nemám na co koukat. No, ale jsem dneska za královnu odkazů aspoň!

No comments: