Monday, June 10, 2013

S klukama o víkendu

Někdy mám pocit, že se můj blog smrsknul na referáty z našeho víkendového počínání. Nu což, není každý den posvícení. Tak tenhle víkend jsme tu byli sami, Ondra jel hrát fotbal do Polska, vrátil se až dnes, tzn. v pondělí. Pátek byl hodně náročný, jelikož naše dítka vstávají každý den mezi pátou a šestou, je ke konci týdne ta únava už hodně znát, hlavně u Mikyho, po celotýdenním školkování. Ale sobotu i neděli jsme měli pěknou. V sobotu jsme se zastavili na festivalu Habrovka. Nějakou dobu jsme kousek od Habrovky bydleli, je zvláštní, jak přestěhování se třeba jen do jiné čtvri změní atmosféru vašich dní. Navštívit tenhle festival byla asi nejlepší volba, pražské parky byly z důvodu povodní stále ještě zavřené a tak aspoň tady jsme se mohli natáhnout na trávu a užívat si aspoň na chvíli sluníčko.Miky chtěl lézt na stromy, ale moc se mu to ještě nedařilo, tak z toho byl trochu smutný.



Dominik byl spokojený.



  

 

Snažila jsem se alespoň jedním uchem poslouchat tuhle písničkářku, potěšila jsem se svačinkou, kterou jsem původně koupila Dómovi- tvaroh, meruňky, piškoty. Milé,originální.

V neděli jsem vytáhla Abecedu, kterou Miky dostal asi před rokem od babičky k svátku, tak skládal.


Přečetli jsme pěknou knížku Tři malé čarodějky Jak se dalo čekat, Mikyho zaujala nejvíc tahle mapa:



Pěkná pohádka, pěkné ilustrace, takové milé britské - možná jsem něco podobného někdy zahlédla na těch roztomilých obalech v Marks and Spencer:-)



Tři princezny asi vynecháme (stuck in gender stereotypes), ale pirátky už jsem v knihovně rezervovala. Odpoledne jsme pak šli natáčet příjezdy a odjezdy metra. Miky už nechce pouze pasivně sledovat videa na You Tube, už si je chce natáčet sám. Asi mu co nevidět budeme muset pořídit vlastní foťák. Procházkou po Václaváku jsme se ještě zastavili na hřišti ve Františkánské zahradě, odkud nás ale záhy vyhnal déšť. A už zase prší..

urban kids s.r.o.
.

2 comments:

Evina K. said...

Marti, nemá náhodou Miki fotku v posledním čísle časopisu Hrana? Je tam klučina s omeletou, který mi ho připomíná.

Marta said...

Jj, je to on:-) Právě jsem si to přinesla z trafiky...