Tuesday, October 9, 2012

Happy Postcrossing!

Moje dlouholetá kámo Marcela mě naverbovala do nového projektu, který se postcrossing zove. Více informací zde V podtatě se jedná o výměnu opravdových, papírových pohlednic mezi lidmi po celém světě. Ve svém profilu si dokonce můžete nastavit, jaký druh pohlednic si přejete dostávat (či popřípadě nepřejete). Já bych si toho navymýšlela hodně, ale protože jsem chtěla navnadit i Mikuláše, abychom si pak mohli třeba na mapě ukazovat odkud jsme pohlednici dostali nebo kam ji posíláme, proč je dobré učit se cizí jazyky...naše téma bylo jasné - vlaky! A už máme první přírůstek ve sbírce, pohled od ruské dívky Anastassie žijící v Irsku (pozdrav napsala česky, protože češtinu studovala na univerzitě).
No není luxusní? Navíc - sním si tak o cestě do Londýna a kdyby to vyšlo, ráda bych si odskočila i na jeden či dva dny do Brightonu k moři. Tak to asi pojedu právě Southern Belle.

3 comments:

Evina K. said...

Zajímavé. Teď mne napadlo, že by se Mikovi líbilo asi u nás, máme dům u trati, a minulý týden okolo nás jel dokonce OrientExpress. Mé děti vlaky vůbec neberou.

eL Familia said...

Je to úžasný nápad s těmi pohlednicemi. Zvlášť pro rodilé sběratele....já ovšem mám tendenci spíš věcí zbavovat, tak že nic pro mě:-)
Všimla jsem si, že Evina K psala v komentáři, že kolem nich jel OreintExpres. Tak to je paráda. Jízda OrientExpresem je jeden z mých vysnných zážitků. Snad se jednou poštěstí:-)
Pěkný blog, s dovolením občas přijdu nahlédnout:-)

Marta said...

Evina: tak to máte super, už jsem to Miykmu sdělila a záviděl, OrientExpess, to je teda něco!
El Familia: děkuju, nahlížejte:-)