Monday, September 17, 2012

Vinořský park


Opět týden ve skluzu - minulou neděli jsme se podívali do Vinořského parku. Mikymu jsem na výlet vytiskla tzv. scavenger hunt - obrázky různých věcí, které když uvidí, může si odškrtnou ze seznamu. Odškrtli jsme všechno kromě veverky a Mikyho to fakt bavilo.




Vlakem jsme dojeli do Satalic a odtud asi tři kilometry po přírodovědně naučné stezce do Vinoře. Stezka vede mimo jiné přes krásnou kaštanovou alej, stromy jsou ale bohužel výrazně napadeny klíněnkou. Kaštan je ale prostě náš strom, koukáme na něho z ložnice v Praze i v Lípě.



Podél stezky jsou umístěny naučné tabule s různými úkoly pro děti i pro dospělé.



Jsou zde k vidění i pěkně zanesené rybníky, což Mikyho obzvláště potěšilo.



Už jsem mu vytvořila složku, kde mu ukládám fotky jeho oblíbených objektů. Je plná tedy rybníků, potoků, dále železničních přejezdů, výhybek, nástupišť, rozcestníků a je tam i jedna popelnice. Asi už bychom mu měli koupit vlastní foťák:-)

Ve Vinoři stezka dále pokračuje na zříceninu hradu Jenštejn, tak to snad někdy příště. My jsme ve Vinoři zašli na oběd a pak jsme se vydali ještě do kilometr vzdálených Ctěnic na zámek. Cestou jsme narazili na další luxusní rybník.



Ve Ctěnicích už jsme bohužel neměli moc času, tak jsme jenom obešli nádvoří a zámecký park, kde lidi vesele piknikovali...



Na zámku teď navíc probíhá výstava pro děti i s výtvarnou dílnou (loutky z Večerníčku Chaloupka na vršku), hned jsem napsala holkám z práce a navrhla, že bychom tenhle výlet mohly společně uskutečnit, takže kdo ví, možná tam budeme ještě tenhle podzim piknikovat taky.




2 comments:

marss said...

Ten scavenger hunt by snad bavil i mě! :-D

Marta said...

Ti něco připravím až budeš u nás, budeš běhat po baráku:-)