Wednesday, December 19, 2012

Minulý týden jsme pekli

Moje máma je už v důchodu, a tak nás občas přijede na pár dní navštívit, což je fajn, navíc to můžu využít k různému zařizování, kdy nemusím kluky tahat s sebou nebo si můžu vzít nějaký supl nebo inenzivku navíc. Tentokrát jsem to využila k napečení cukroví na Mikulášovu školkovou besídku. Pekli jsme linecký a vyloženě se nám to povedlo.
Pekli jsme podle receptu z nového dětského časopisu Hrana, který (ten recept) našel Miky ráno v adventním kalendáři spolu s několika vykrajovátkami. HRANA znamená jako hra na něco, takže už byla čísla o Indiánech, hasičích nebo taky o vílách a skřítcích. Je to časopis celkem originální, s pěknými ilustracemi, zajímavými, neotřelými aktivitami, vždycky je tam něco na vystřihnutí, tip na vyrábění, něco k přečtení (minule byla Pošťácká povídka od Čapka, teď básničky od Hrubína). Co hodně oceňuju je to, že časopis je víceméně prost reklam (kromě těch na knihy, což mi nevadí). Třeba ve Sluníčku se mi zdá, že je jich až moc, vyloženě mě štve skrytá reklama na Kostíky a podobné věci. I když proti Sluníčku jinak nic, kupuju ho a vždycky ho projedeme úplně celé. Prosincovou HRANU jsem do adventního pytlíčku využila vícekrát, mimo jiné i na tuto pop-artovou aktivitu: pomocí čistítka na uši a tempery dokreslit do obrázku sníh. Mikyho to vážně vzalo a obrázek nám teď visí v kuchyni, dokud nenastane čas na nový kalendář.
A co jinak? Byli jsme u kamaráda na adventním večírku a kolaudaci zároveň, chodíme na vánoční trhy na párek v rohlíku, dárky ještě nemám, tak jako každý rok. V pátek dorazí brácha na návštěvu, tak něco nakoupíme spolu, a budu se moc těšit na sobotu:-)

1 comment:

Evina K. said...

Marti, koukám, že máme stejné vykrajovátko jako vy "pejska", ale když se na něj podíváme z jiného úhlu tj. svisle, říkáme tomu "koza", takové dva v jednom. Máte krásně napečeno. My jsme ještě nedozdobili, a navíc nám vyšly jakési patvary. Ještě si nejsem jistá, zda to vůbec zveřejním. Šťastné a veselé vám všem.