Tuesday, November 2, 2010

Kytlice, Lužické hory

Tak tohle je taky tradiční podzimní víkendové setkání s partou Ondrových kamarádů. Tenhle rok se jelo do Kytlice v Lužických horách.
Vyjeli jsme v pátek po poledni, luxus vlakem EC do Děčína



Regionovou do České Kamenice a pak ještě mikrobusem přímo do Kytlice. Slunce svítilo jako na jaře.
Byli jsme ubytovaní v penzionu Helene, mohu vřele doporučit, majitelé opravdu moc milí, vstřícní, ochotní, prostory útulné a čisté (ten plakát na dveřích do jídelny ale nikdo nepochopil...)
V pátek večer už jsme stihli jen krátkou procházku po Kytlici a k lesnímu jezírku. Večer se sedělo a popíjelo, řešila se různá závažná témata, např. jak udržet hadr na holi apod. Povzbuzující je, že hlavně mužská část osazenstva měla k dané problematice co říct.

V sobotu byl výlet, prostě jen tak, tam a zpátky, kolem hory Klíč. Nádherná příroda. V hostinci U Vomáčků opravdu bizardní, velké porce jídle. Proč?

Tohle jsme cestou zažili a viděli:

















Do Kytlic jsme dorazili už skoro za tmy, vesnice se právě chystala na halloweenský průvod, který jsme nakonec vzdali, už jsme byli hodně promrzlí. Ale cestou do penzionu jsme pár těch dýňových duchů přece jenom potkali.



Večer se opět popíjelo, jasná věc.

V neděli po snídani jsme se šli ještě podívat na místní lesní divadlo Mlýny. V létě opravdu hraje, i několikrát týdně. Smutné je, že zakladatelé divadla, sudetští Němci, byli vyhnáni, paní zakladatelka ubita dokonce přímo v boudě, která je součástí divadla.



Pak jsme si dali ještě společný oběd a vydali se zpět do Prahy. Ach jo.

No comments: