Friday, April 27, 2012

První Šrut,

kterého jsme s Mikym četli, byla Verunka a kokosový dědek - rozličné příběhy holčičky Verunky a jejího kokosového kamaráda z Haiti. Je tam dost toho pohádkového a imaginárního, ale zároveň i toho "jako ze života". Mikymu už jsem se tuhle knížku snažila vecpat pěkně dlouho, ale přes všechny ty časopisy Dráha a kalendáře na to nějak nebyl čas. Až teď nedávno se nechal překecat a byl nadšen. Knížka je rozdělena do 12 kapitol podle měsíců a má další mini podkapitoly podle dnů. Miky byl schopen ustát celý měsíc na jeden zátah a po přečtení celé knížky si řekl o repete.
Líbilo se mu, jak je každá kapitola nadepsaná a že každý měsíc sedí Veronika s dědkem na jiném polštáři.
Ilustrace od Galiny Miklíkové jsou opravdu nádherné, Miky si kolikrát sám celou knížku jen tak prohlížel. Takže pár na ukázku.

5 comments:

Anonymous said...

Jé, ta je krásná! Jak to, že jsem na ní ještě nikde nenarazila? (že by to bylo tím, že místní knihkupectví má rozlohu dva metry čtvereční a jinde jsem rok nebyla?;))
Díky za tip, narozky se blíží!
A.

Marta said...

Jen se obavam, ze uz mozna bude rozebrana. My ji mame z knihovny, co jsem tak koukala v internetovych knihkupectvich, byla fuc. Ale treba se ti postesti ji nekde najit.

wlcice said...

U nás letí Lichožrouti a Velký tůdle- Šrut nemá chybu-dneska jdeme s Martinkou do knihovny, tak se po Verunce podíváme! Díky za tip!!

Jdeme vrátit taky jeden skvost-to by se Mikimu mohlo také líbit: Karel aneb Pohádka o našem deštníku od Magdaleny Wagnerové.Objeveno v regále náhodou- ale s vracením čtenář dělá potíže ;-)

wlcice said...

Tak Verunku Šrutovou máme doma a je moc pěkná! sice silně opotřebovaná ;-)...což je vlastně známka toho, že jde z rukuy do ruky a neválí se na polici ;-) děkujeme za dobrý tip!!

Marta said...

Já taky děkuju za tip -Karla už máme rezervovaného!