Tuesday, April 9, 2013

Vikýře Play

Na podobné výstavě už jsem byla kdysi s Mikym v Mánesu. Tentokrát vystavuje Petr Nikl a ostatní umělci v Malostranské besedě. Marně jsem se snažila rozpomenout, jestli jsem v Besedě vůbec někdy byla. Je docela možné, že ano, ale asi před mnoha lety. Kromě Sensoria, které už jsme viděli na již zmiňované výstavě, je tu ke shlédnutí spostu dalších objektů.Oběma klukům se moc líbily kreslící káči. Dominik teď
 rád vyměňuje fixkám víčka, takže tady se vyřádil.





Ve vikýři toho je taky spousta k vidění a k dělání a k muzicírování, bylo tam však celkem šero a navíc Dominik se rozhodl otestovat všechny schody, takže moc fotek nemám. Mikymu se nejvíc líbilo úplně nahoře, kde mohl z výšky pozorovat tramvaje. Pohled je to opravdu okouzlující, jen škoda, že Malostranské náměstí je jedno velké parkoviště a dole na chodníku vás všechna ta projíždějící auta rozhodně ruší od toho, aby jste si té krásy kolem všimli.
 

.

Tohle je "Golem" právě od Petra Nikla, nástroj určený pro vytváření obrazců z písku.




Proč takovéhle věci nejsou běžně v dětských hernách, že? No prostě běžte se podívat, máte-li tu možnost a uvidíte, co tam všechno je. Jo, a v sobotu jsme byli na Matějský, já na hadříkách na Ona Dnes bazaru. Takže tak.
P.S. Poslední dobou mi tu nějak blbne vkládání obrázků. Vím o tom. Až budu mít čas, zjistím, co se s tím dá dělat.

4 comments:

wlcice said...

Na Vikýře se určitě chystáme!
Viděla jsem, když je chystali- a s tím parkováním na Malostr. nám., to je fakt bída... ze všech pohledů. nevyhovuje mi to ani jako řidiči, ani jako chodci. :-(
Jinak MB jako kulturní stánek je OK. :-)

Anonymous said...

Marto,
dají se někde na výstavě v Malostranské besedě zaparkovat kočárky?
A ty hadříky na ONA DNES BAZARU by mě zajímaly. Dalo se tam něco vybrat? A co ceny? Byly to věci nové, nebo již použité?
Když bazar probíhal na Andělu, nešla jsem, no a teď bych se šla podívat, ale Holešovice jsou trochu z ruky.
Jo a na Vikýře play se těšíme!
Zdravím! Martina

Marta said...

Výstava je v prvním patře, kam se dostanete výtahem a kočárek se dá zaparkovat v chodbě. My jsme byli v neděli a kočárků byla fakt plná chodba, ale myslím, že by to neměl být problém, určitě by vám ho nechali i v šatně třeba. Na bazar už jsem přišla celkem pozdě, tak půl hodiny před koncem, ale ještě se mi podařilo ulovit pěkné zachovalé tričko GAP za 50 Kč. Byly to všechno použité věci, ale pěkné, ceny různé, ale rozumné.

Anonymous said...

Marto,
děkuji za odpověď. Tak bazar příště...
M.