Tuesday, March 27, 2012

Chci vidět

Blog mi slouží taky jako pamatováček, proto ukládám upoutávky na tři filmy, které bych někdy chtěla vidět.

Take Shelter (režie Jeff Nichols) - psal o něm kamarád na blogu a hlavně mě nalákal článek Ondřeje Štindla "Filmy pro poslední dny" v příloze LN Orientace ze 17.3.2012.



Shame (neboli Stud, režie Steve McQueen)



a do třetice Blue Valentine(režie Derek Cianfrance)



Tak uvidíme, kdy se mi poštěstí.

Tuesday, March 20, 2012

Pro Wlčici

Byla jsem v šoku, když jsem si včera pozdě v noci přečetla nejnovější příspěvek na tvém blogu, a ani teď tomu nějak nedokážu uvěřit. Neumím slovy vyjádřit, jak strašně moc je mi to líto. Myslím na vás a přeju hodně sil....

Monday, March 19, 2012

Konečně

je teplo, konečně zase začnou výlety a procházky po parcích.
Ten úplně první teplý den jsme se teda vydali do IKEA, nakoupit police do Mikyho pokojíčku, ale podvečerní Grébovku jsme ještě stihli. Všude strašně moc lidí.
Dneska jsme se vrátili na čtyřku, do parku na Pankráci (tam jsme se toho nachodili!). V kavárně Na půl cesty hráli pro děti divadlo, po něm následovala výtvarná dílna.
Já jsem se zatím snažila udrncat Muže, co nikdy nespí (teda v noci spí dobře, jen přes den skoro vůbec, jenom v nosítku, ale to mě nepřekvapuje, jde ve stopách svého velkého bratra).



Miky provětral odrážedlo. "Maminko, já jsem nejrychlejší!"



Baví ho teď kytky, na Pankráci mají moc pěknou naučnou stezku o stromech, tak to ho taky chytlo - ale nevím , jestli ho vlastně bavily ty stromy nebo spíš hledat podle čísel jednotlivá zastavení.

Thursday, March 15, 2012

Místo moře

jsme se dnes vypravili do solné jeskyně. Mikymu se hodně zhoršil ekzém, tak bych chtěla zkusit, jestli by to nějak nemohlo pomoct. Uvidíme. Těch 45 minut vydržel, i když říkal "mě už to tu nebaví, tebe taky ne, viď?, ale četli jsme si a povídali, tak se to dalo. Já bych tam mohla sedět třeba celý den.

Jeden Dominik



pod svojí hrazdičkou. Dost na ní teď ujíždí.

Tuesday, March 13, 2012

Outstanding contribution No.2



Mrzí mě, že u toho zítra nebudu, ale u Dominika by mi to asi ještě neprošlo. Táta dostane polské státní vyznamenání za šíření polské literatury a filozofie u nás. Jsem na něho hrdá. Tak doufám, že mi to ti, co jít můžou, budou aspoň barvitě vyprávět.

Monday, March 12, 2012

Kalendárium

Dnes slaví narozeniny:

1) Jack Kerouac, můj nejmilejší spisovatel, když mi bylo tak 16-18. Jeho nejslavnější román Na cestě je teď i jako film...nevím,jestli budu mít vůbec zájem se na film jít podívat, nějak nevěřím tomu, že by knihu šlo kvalitně převést na plátno. Aleeee.....na Sama Rileyho se rozhodně nekouká špatně.



“The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn...”
― Jack Kerouac, On the Road


2) Graham Coxon, kytarista Blur, Indie icon, moje tajná láska.

No more sweets

Skončilo šestinedělí, skončila legrace. Vrhneme se zlehka na nějakou tu dietku. Na farmářských na Jiřáku jsem si koupila výborný cupcake od Piece of Cake a končíme se sladkým.Snad to vydržím.



Ty cupcaky, co mají na webu, vypadají lákavěji než tenhle můj v kelímku uvězněný, na kočárku položený, ale vážně stál za to.

Wednesday, March 7, 2012

Krtek a barvy




je hra, kde se krtkovi a jeho kamarádům přidělují různé předměty....ano, podle barev. Hází se kostkou, která má místo čísel....ano, barvy a to rozhoduje, které zvířátko je na tahu a něco pěkného dostane.




Hráváme tak desetkrát denně. To a ještě pexeso. Ano, s vláčkama.

Saturday, March 3, 2012

Co tak pořád děláme

Snažíme se nějak skloubit potřeby obou chlapců.



Takže kojím Dominika a zároveň hraju s Mikym jeho oblíbené pexeso nebo hru Krtek a barvy. Všední dny letí jako voda, sotva se s Dominikem nějak vykodrcáme z postele, už je čas jít pro Mikyho do školky, no a pak už je skoro večer, koupání, ukládání do postele, čtení Dráhy nebo Krtka (momentálně Krtek a město).
Už i Dominik je vděčným posluchačem.



Nakupujeme na farmářských na Jiřáku.
Chodíme na nákladové nádraží Žižkov (teda jenom jednou a byli jsme celkem rychle vykázáni).



Přijímáme návštěvy.



Tyhle krásné tulipány jsou od bratra Víta.
Tenhle týden tu byla máma,byli jsme na procházce u žižkovské věže, ve vzduchu už bylo cítit jaro. Miky si cestou ze školky koupil v květináči petrklíč a teď ho s láskou opečovává, vzal si ho i do postele. Taky ho poslední dobou fascinují kalendáře.

Kromě toho všeho dostali Blur Brit Award za "outstanding contribution to music". No kdo jiný už?



Na předávacím ceremoniálu zahráli jednu z nejlepších (i když Blur vlastně nemají špatných písní)- This Is a Low (aka Je tlaková níž).



"This Is A Low"

And into the sea goes pretty England and me
Around the Bay of Biscay and back for tea
Hit traffic on the dogger bank
Up the Thames to find a taxi rank
Sail on by with the tide and go asleep
And the radio says

[Chorus]
THIS IS A LOW
BUT IT WON'T HURT YOU
WHEN YOU ARE ALONE IT WILL BE THERE WITH YOU
FINDING WAYS TO STAY SOLO

On the Tyne forth and Cramity
There's a low in the high forties
And Saturday's locked away on the pier
Not fast enough dear
On the Malin head, Blackpool looks blue and red
And the Queen, she's gone round the bend
Jumped off Land's End
And the radio says