Wednesday, July 11, 2012

Milá návštěva, day 1

Nebo spíš day 1 a půl, protože dorazila už v úterý podvečer, ale to se zas tak nic zvláštního neudálo, kromě ubytování, předání darů, uložení do postýlek a povídání si dlouho do noci.
Hlavním cílem letošní návštěvy bylo projít si Zlatou uličku, takže jsme vyrazili na Hrad! I Mikymu se tenhle nápad zamlouval, neb jsme nedávno přečetli (několikrát) knížku Susie and Tom Travel the World(zatím mu překládám do češtiny), o dětech, co si cestou k pražskému pokladu (korunovačním klenotům) projdou všechny nejznámější památky (doplněno krásnými celostránkovými fotografiemi). Dodrkocali jsme se tam narvanou tramvají (probíhal zrovna sokolský slet).
Do Zlaté uličky jsme se dostali - myslím, že když jsem tam byla naposledy, byl v každém domečku obchod se suvenýry. Teď je to tam moc pěkně udělané, každý domek má zařízení podle původního obyvatele (nebo možná podle toho, jaký původní obyvatel mu byl určen), obchod jsem zaregistrovala jen jeden, charitativní.



Část party navštívila ještě Daliborku, mně, protože Dominika všude nosím v nosítku, se nechtělo absolvovat schody navíc.



Další zastávka: muzeum hraček. Nádherné hračky, tak například tenhle super set pro hru na faráře, co říkáte?



My s Petrou bysme tam mohly možná strávit celé odpoledne, děti už ale byly notně uondané a potřebovaly jíst. Koukli jsme ještě na výměnu stráží a pak se vydali do "tak trochu jiné restaurace". Prostě to bylo nejrychlejší, při cestě a tak.
Tahle fotka sice vůbec není povedená, ale atmosféru rychlého stravování vyjadřuje docela pěkně.



Na hřišti na Kampě se kluci houpali a houpali a houpali...



Pak ještě přes Karlův most (zarazilo mě, kolik "umělců" tu nabízí portréty, mám pocit, že tam jiné stánky snad ani nejsou) na tramvaj, malé občerstvení na Míráku a domů. Byl to náročný den a čekaly nás ještě dva takové...

2 comments:

Anonymous said...

Bud se muset do Zlaté uličky jít kouknout. už jsem tam nebyl, mno, 25 let určitě

Anonymous said...

Teda ta sada farářů a ministrantů je krásná, nevěřila bych, že něco podobného existuje!!, na takové věci si já potrpím, určitě bych si s nimi vyhrála, ale "nasadila" bych je třeba na pustý ostrov nebo někam jinam... fantazie už pracuje :).zuzi