Friday, June 18, 2010

Summary

Studenti pomaturitka dnes neprojevili zájem shlédnout můj oblíbený film (teda někteří projevili, ale pozdě), takže jsem si aspoň mohla pořídit letní obuv a navíc mám program na příští čtvrtek, já jim to prostě do těch hlav narvu!!!
Konec školního roku se blíží, tak bude dobré připomenout si pár plakátků, které jsme v hodinách angličtiny stvořili a proč.
1) Upoutávky na tzv. themed restaurants. Poté, co byly plakáty vytvořeny, vyměnili si je mezi sebou, proměnili se v Polreichy a psali imaginární recenze (viz malý plakátek Chef´s Fist)



Tohle je restaurace Home, Sweet Home, kde každá místnost je po domácku zařízená, a to ještě dle stylů různých zemí. Nejlepší je ten obrázek ze seriálu Vyprávěj:-)



Hodně romantická restaurace Moon´s Butterfly, servírky tam mimo jiné chodí přestrojené za motýlky.



Tady se žerou všemožný zvířata.

2) Výukový plakát pro demonstraci rozdílů mezi -ed a -ing.



3) Rozhovor do lifestylového časopisu na procvičení sloves, které na sebe vážou buď gerundium nebo infinitiv.(těch lifestylových věcí jsme dělali víc)





4) Velice povedná aktivita na used to.





5) Porovnávání různých typů dvojčat za pomocí Neither do I, So am I apod.
Dělela moje skvělá parťačka Míša, moc pěkné.



6) Popisování super domů (taktéž Míša).





7) Ekologický plakát ke Dni Země.







Well done, you guys!

2 comments:

wlcice said...

Super nápady! Moje duše didaktika jásá :-) Miluju nápadité a tvořivé učitele, takové si přeju pro své děti, ale... kde je hledat???
Majda /7.tř./ teď dostala na AJ nějakou p.uč. z Ukrajiny a přišla domů s tím,že se s ní děti hádaly, že GIFT se nevyslovuje [džift], jak jim tvrdila. Takových hitů je několik do týdne. škola v tom problém nevidí, potřebují mít místo obsazené a komu se to nelíbí...

Marta said...

Tuším, že ve školství je situace asi docela tristní. Studenti se pak chodí doučovat k nám do jazykovek a je to takový začarovaný kruh...
Tak přeju Majdě nějakou super paní učitelku, třeba bude mít příští školní rok štěstí.