Friday, April 30, 2010

Portrait Gallery

jsem vytvořila pro své pomaturitní studenty. Bylo to na procvičení He looks...He looks like...He could be...He might be...He looks as if he etc.
Předcházela tomu aktivitka s portréty z knížky Intermediate Instant Lessons II.
Moje aktivita spočívala v tom, že každý student dostal čtyři kartičky a na každou popisoval jeden portrét. Neměli popisovat "fyzický zjev", ale spíš uvažovat, kdo ten člověk na obrázku vlastně může být, kolik mu je, jaký vede život, jaká je jeho profese. Pak si kartičky vyměnili, přečetli a přiřadili (a nalepili) ke správným portrétum.
Tady je naše galerie:



Zleva: portrét africké ženy, Marca Chagalla, Andyho Warhola a Caravaggia.

Tu je detail:



This man looks about 23.He has very nice face and he has nice hair. He looks like a demonstrant. He looks like a German young man.

This man looks very funny, because he is only blue and black. It´s like from comics or cartoon serial. It´s great idea.

He looks like a musician. He looks about 20 to 30 years. He looks like a polite man.


Na to, že dneska dorazili jen tři(!), tak se to fakt povedlo. Měla jsem z nich radost.
Mám nafocený i jiný výtvory, ale dám to sem asi až budu na konci školního roku bilancovat.

No ale Miky měl dnes střídavě teploty, tak jsme k večeru vyrazili na pohotovost a ano, jsou to ty uši. Tentokrát teda jenom jedno a to i samo prasklo, takže ho paní doktorka jen vyčistila. Miky má antibiotika. Hlavně, že už mu teď bude dobře. Vraceli jsme se z pohotovosti až kolem půl deváté, tak si mohl aspoň užít trošku těch "big city lights", když už nic jinýho.

3 comments:

wlcice said...

Já tedy přípravu oceňuji :-) Didaktika, to je moje hobby.
No a uši... neměli by mu udělat výtěr? může tam mít nějakého strepto... a třeba to chce nějaká spec. ATB... moje dítě to tak mělo, bojovali jsme tak 3měsíce- z jednoho do druhého... je mi ho líto, fakt to bolí :-(

Marta said...

no, v pondeli jdeme k nam na ORL, tak se na to optam, diky za radu.

zuzi said...

Zajímavý námět ... chtěla bych vymyslet Noc s Andersenem pro dospělé a hledám nápady, s dětmi jsme před několika lety malovali mandaly, bylo nás tak 15?? Přísně utajeně a pak jsme všichni tipovali čí je která. Jedno děvče "uhádlo" všechny autory ...